Hoitokuvaus

Refleksologia, eli koko kehon vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen hoito, jossa autetaan kehon omia parannusmekanismeja aktivoitumaan. Vyöhyketerapian kansainvälisesti tunnetumpi nimi on refleksologia eli heijasteterapia. Hoito tapahtuu eri puolilla kehoa olevia heijastepisteitä, vyöhykkeitä sekä ratoja hieromalla ja painelemalla pääasiassa jalkateristä, sääristä, käsistä, korvalehdistä sekä kasvoista. Hoito on rentouttavaa ja miellyttävää, vaikka etsitäänkin erityisesti aristavia heijasteita. Hoidon vaikutuksia ovat mm. rentoutuminen, verenkierron sekä aineenvaihdunnan vilkastuminen, vastustuskyvyn paraneminen, kipu- ja särkytilojen helpottuminen sekä unen laadun paraneminen. Refleksologiasta on hyviä tuloksia hormonaalisten häiriöiden kuten lapsettomuuden ja vaihdevuosivaivojen hoidossa. Stressin, jännitysoireiden, vatsavaivojen, unettomuuden, migreenin, päänsäryn , erilaisten kiputilojen , tuki-ja liikuntaelinten ongelmien sekä reuman hoidossa. Pyrkimyksenä on ehkäistä sairauksia, sairauksista johtuvia kiputiloja sekä palauttaa kehon oma luonnollinen tasapaino. Vyöhyketerapiasta on todettu olevan paljon hyötyä myös vauvojen koliikissa, refluksivaivoissa, unihäiriöissä, erilaisissa vatsaongelmissa sekä ärtyneisyydessä. Vauvalle sekä pienille lapsille riittää usein yksi tai kaksi hoitokertaa.

Yrttipallohieronnan ainutlaatuisia yrttejä on käytetty Thaimaassa jo vuosisatojen ajan. Aikaisemmin vain perinteikkäillä Thai -hoitajilla käytössä olleet hauteet sisältävät yrttisekoituksia, joilla on erinomaisia hoitavia ominaisuuksia. Parantaa aineenvaihduntaa, rentouttaa arkoja lihaksia ja helpottaa hengitystieongelmia, hellii ihoa. Hoidossa iholle levitetään lämmintä öljyä, jonka jälkeen keho ja kehon energiaradat käsitellään käsin sekä kuumilla yrttipalloilla hieroen. Kokonaisvaltaisen rentouttava hoito, joka saattaa sinut autuaaseen rentouden tilaan.

Hot-Stone-kiviterapia on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, joka tehdään lämpimillä Basalttikivillä. Kiviterapia poistaa tehokkaasti stressiä, rentouttaa lihaksia ja neutraloi negatiivista energiaa. Kivillä hierottaessa lämmön vaikutus ulottuu kudoksessa aina 3 cm syvyyteen asti. Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, mutta vaikutukset ovat tavanomaista syväkudoshierontaa tehokkaammat. Lihasjännitykset helpottuvat, kivut vähenevät ja kudokset pehmenevät. Kivet ovat erittäin mineraalipitoisia ja tästä syystä myös hoitavat ja ravitsevat ihoa. 

Intialainen päähieronta muodostuu vaihtelevista hierontatekniikoista ja hoidon aikana käsitellään monipuolisesti niska-hartiaseutu, olka- ja käsivarret, pää ja korvat. Sen vaikutukset ulottuvat koko kehoon ja mieleen vaikuttaen hyvin kokonaisvaltaisesti. Intialainen päähieronta auttaa päänsärkyyn, ylävartalon lihasjännityksiin,erilaisiin stressioireisiin, nukkumishäiriöihin, tukkoisuuteen, yleiseen energian lisäämiseen jne. Hieronta auttaa myös hiusten hyvinvointiin. Intialaista päähierontaa kutsutaan "stressipesuksi".

Aromaattisessa hieronnassa käytetään eteerisiä öljyjä. Hieronnan vaikutus perustuu öljyjen nopeaan imeytymiseen, verenkierron lisääntymiseen. Hieronta auttaa kehoa rentoutumaan ja poistamaan stressiä. Vahvistaa immuunijärjestelmää, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja imunestekiertoa. Tasapainoittaa hormonaalisia häiriöitä, rentouttaa lihasjännityksiä, parantaa unen laatua ja soluaineenvaihduntaa. Samalla kehosta poistuu kuona-aineita. Öljyt leviävät myös hengitystiehyiden kautta. Jokaiselle asiakkaalle valitaan omat, omia tarpeita vastaavat hoitoöljyt.

Aromaattisessa jalkakylvyssä käytetään eteerisiä öljyjä. Hoito on rentouttava, ja virkistää väsyneet jalat. Lämpimän kylvyn jälkeen jalat hierotaan jalkateristä polveen saakka ja lopuksi levitetään verenkiertoa elvyttävä hoitovoide. Hoito tukee aineenvaihduntaa ja antaa jaloille kevyen tunteen. Mukava hemmottelu vaikkapa kiireisen työpäivän jälkeen.

Turve jalkakylvyssä käytetään Lehtosuon hoitoturvetta. Turve on tutkitusti tehokas monissa iho-ongelmissa, hormonaalisen toiminnan tasapainoittamisessa, nivelvaivoissa, kivuissa sekä urheiluvammoissa. Erinomainen apu laihduttajille sekä selluliitin hoitoon. Hoitoturve sisältää vain tuhansia vuosia vanhaa puhdasta turvetta, jossa on runsaasti erilaisia hoitavia aineita, jotka vilkastuttavat aineenvaihduntaa ja pintaverenkiertoa, samalla puhdistaen elimistöä. Kylvyssa turpeen bioaktiiviset aineet pääsevät vaikuttamaan ihon läpi, hoitaen ja elvyttäen ihon toimintaa. Kylvyn kesto noin 20min, jonka jälkeen rentouttava hieronta jalkateristä polviin. Lopuksi levitetään verenkiertoa elvyttävä hoitovoide.

Suklaahoito on rentouttava, koko kehon hieronta, joka tehdään ihanalla, lämpimällä suklaaöljyllä. Öljy valutetaan vartalolle, ja laajat hierontaliikkeet rentouttavat kehon sekä mielen. Lihakset käsitellään pehmein, liukuvin ottein. Suklaaöljy sisältää runsaasti ravitsevia ja hyvinvointia lisääviä ainesosia, kuten antioksidanttisia flavonoideja. Pehmentää, kosteuttaa ja ravitsee ihoa samalla suojaten sitä. Hieronnan jälkeen suklaan tuoksu ympäröi sinua koko loppupäivän! Kokovartalon hoito 90min sis. suklaahunaja kasvonaamion + yrttiteen ja raakasuklaan.

Balilainen Rajawatu Spa-vartalohoito on kokonaisvaltaisesti kehoa ja mieltä rentouttava hoitokokonaisuus. Hoidon alussa jalat kylvetetään lämpimässä aromakylvyssä, sekä kuoritaan. Niskan ja hartian seutu hierotaan, jonka jälkeen lämpimät mineraalipitoiset Basaltti kivet syvälämmittävät ja rentouttavat selän lihakset. Hoito hellii aisteja antaen uutta energiaa. Jännitykset sulavat kivien lämmöstä ja raikas appelsiinin tuoksu kohottaa mielialaa sekä helpottaa stressioireita. Hoidon lopuksi tarjoillaan raakasuklaa sekä yrittitee. 

Odottavan äidin hemmotteluhoidossa on yhdistetty eri hierontamuotoja odottavan äidin tarpeisiin. Raskausaikana keho sekä mieli käsittelevät isoja muutoksia. Hieronnassa käydään läpi odottajan toiveista riippuen koko vartalo tai osa sitä. Hoito rentouttaa ja tuo apua turvotukseen sekä lihasjännityksiin. Jokaiselle räätälöidään oma hoitopaketti ja hoito tehdään kylkimakuulla. Hieronta tukee raskausajan hyvinvointia (ensimmäisen kolmanneksen jälkeen). Lopuksi mama-yrttitee ja raakasuklaa. Hyvinvoiva äiti on paras kasvualusta vauvalle. Ihana idea myös vaikkapa Baby-Showereihin.

Alipainehieronta suoritetaan erikokoisilla imukupeilla. Kun kuppi asetetaan oikein iholle, syntyy alipaine ja kupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään. Kuppien käyttö mahdollistaa imutehon hallitsemisen sekä hoidettavan lihaksen ja kudoksen mukaan tarvittavan yksilöllisen alipaineen. Tällä vanhalla menetelmällä on hoidettu mm. lihas- ja nivelkipuja, iskiasta, lihasten jännitystiloja jne. Tämä on erittäin tehokas käsittely. 15 minuutin imukuppihieronta vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Hoidon jälkeen on tärkeä muistaa juoda vettä, sillä kuona-aineet lähtevät voimakkaasti liikkeelle verenkierron lisääntyessä.

Stressiniskahieronta on tehokas täsmähoito niska-hartiaseudun alueelle, joka perustuu trigger-pisteiden käsittelyyn ja eteerisen öljyn yhteisvaikutukseen. Hoito laukaisee tehokkaasti lihaskramppeja, turvotusta sekä kipu- ja jännitystiloja. Kallonpohjan kiristävät lihakset rentoutuvat, päänsärky lievittyy, aivojen verenkierto sekä hapensaanti paranevat. Paras hoitotulos saadaan 3-6 kerran sarjahoidolla.

Selluliittihoito tehdään (alipainehieronta menetelmää käyttäen) alueen mukaan. Hoitoalueet suunnitellaan aina asiakaskohtaisesti. Hoitoon lisätään rasvakertymiä hajottavia hoitoöljyjä, jotka imeytetään hoidossa iholle. Alipaineella hierottaessa rasvakertymät alkavat hiljalleen hajota. Verenkierto lisääntyy ja imunestekierto tasoittaa ihoa. Raskausarvet hoidetaan omilla täsmäöljyillä, alipaineen saadessa aikaan verenkierron ja nestekierron lisääntymistä. Parhaat tulokset saavutetaan, kun hoitoa tehdään sarjana. 

Lymfahoito vaikuttaa imunestekierron lisäksi verenkiertoon, elimistön puolustusjärjestelmään, sileään lihaksistoon sekä autonomiseen hermostoon (suoliston toiminta, ruuansulatus, seksuaalitoiminnot, rentoutuminen). Lymfahoidossa kudoksissa oleva ylimääräinen neste siirtyy imusuonistoon ja sieltä kehon nestekiertoon, vilkastuttaen samalla aineenvaihduntaa. Hoitoa suositellaan annettavaksi turvotuksen mukaan, yleensä 3-5 kertaa. Jokainen hoitokerta aloitetaan kaulan ja pään alueen imusolmukkeiden käsittelyllä. Lymfaterapiassa avausliikkeiden jälkeen siirrytään vähän kerrallaan eteenpäin kohti ongelma-alueita. Vaikka käsittelyssä on vain yksittäinen kehon alue, hoito vaikuttaa koko elimistön nestevirtaukseen. Tehokkaimmin hoito vaikuttaa juuri käsiteltävälle alueelle. Hoito kestää yleensä 60 minuuttia kerrallaan. Hoidot uusitaan tarpeiden mukaan. Hoitoa voidaan tehdä myös raskausajan turvotuksiin ja raskausarpien ennaltaehkäisyyn. Ennen leikkauksia sekä leikkausten jälkeen tehtynä nopeuttaa paranemisprosessia. Lymfateippaus tukee hoitoa.

Hermoratahieronnassa keho hoidetaan kokonaisvaltaisesti päästä varpaisiin. Hieronnassa hoidetaan pitkittäiset ja poikittaiset hermoradat sekä aivo- ja selkäydinhermot. Ääreishermoston kautta saadaan kuntoutettua myös keskushermostoa. Hoidolla saadaan verenkierto imunestekierto,aineenvaihdunta, ruoansulatus ja hormonitoiminta elpymään, jolloin keho puhdistuu kuona-aineista, sisäelimet vahvistuvat, ravintoaineet imeytyvät paremmin ja hormonitoiminta tasapainottuu. Tarkoituksena on herätellä toimimaan kehon oma, luonnollinen puolustusmekanismi ja sitä kautta sairauksien aiheuttamat oireet saadaan helpottumaan tai poistumaan kokonaan. Hyvä apu mm. seuraaviin ongelmiin: yleinen lihaskireys ja jännitys, migreeni, päänsäryt, huimaus, unettomuus, raajojen säteilykivut, puutumiset ja "kylmäämiset".

Rentoutushoidossa hierotaan niska-hartia ja pään seutu. Lämpötyyny lämmittää hartioita ja niskaa sillä välin kun kasvot puhdistetaan, hierotaan, sekä levitetään kosteuttava ja virkistävä naamio. Pään hieronta rentoutttaa kalloa poistaen jännityksiä ja kireyksiä,  samalla aktivoiden verenkiertoa. Kasvonaamion vaikutusaikana kädet saavat rentouttavan vyöhykehieronnan. Kehon rentoutuessa koko elimistön toiminta tasapainottuu ja rauhoittuu. Lopuksi tarjoillaan yrttitee + raakasuklaa.

Paikallisturvehoitoja käytetään mm. reumaattisten särkyjen lieventämiseen ja muihin tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin. Turve vaikuttaa niveliä ympäröiviin kudoksiin. Helpottaa iho-ongelmia, kuten psoriasista, aknea, atooppista ihottumaa. Sitä käytetään myös vaihdevuosivaivoihin, selluliitin poistoon ja rasitusvammojen hoitoon. Turve tehostaa merkittävästi aineenvaihduntaa, poistaa nesteitä sekä kuona-aineita ja turpeessa olevat bioaktiiviset aineet hoitavat ihoa. Lämmin turve levitetään ongelma-alueelle antaen vaikuttaa 20-60min. Tämän jälkeen turve putsataan pois lämpimillä pyyhkeillä.

Parafiini-lämpöhoito luovuttaa lämmön hitaasti niin, että vaikutus ylettyy syvälle kudoksiin ja niveliin. Se aktivoi ääreisverenkiertoa sekä lämmittää pitkäkestoisesti palelevia jalkoja ja käsiä. Lymfakierto, verenkierto voimistuu, sillä lämpö laajentaa ihon hiussuonia. Syvä kosteuttava ja ihoa ravitseva lämmin parafiini lievittää kiputiloja, nivelten jäykkyyttä, häivyttää uurteita ja ryppyjä sekä hoitaa kuivaa ja atooppista ihoa. Soveltuu mainiosti nivel- ja lihasreumaa sairastavalle yhtenä kuntoutus muotona (ei tulehdusvaiheessa). Hoito sopii myös heikentyneestä ääreisverenkierrosta kärsiville kylmille käsille ja jaloille. Paras hoitovaste saadaan sarjahoidolla, kesto suunnitellaan aina yksilöllisesti. (Esim. 2 viikon välein) Parafiini muodostaa ihon kanssa kosketuksiin joutuessaan välittömästi kalvon ihon pinnalle. Näin ollen hoito on myös hygieeninen, iholta ei pääse liukenemaan parafiinialtaaseen mitään.

Luontaislääkintäohjaus tehdään aina yksilöllisesti. Aikaa varatessasi otan ylös esitiedot (mahdolliset oireet, oireiden kesto, mahdolliset tehdyt tutkimukset-menossa oleva hoito/lääkitykset, allergiat, ruokavalio, jne.). Teen tapaamiseemme valmiiksi ohjerungon. Tarkennamme ja käymme läpi sen yhdessä. Usein ohjaan käyttöön oireiden mukaan mm. solumineraaleja. Yleisimpiä oireita aiheuttavat suolisto-ongelmat, jotka usein ovat yhteydessä myös ihossa esiintyviin ongelmiin. Oikeanlainen ruokavalio on esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymässä (IBS) isossa roolissa. Suolistomme on muun muassa immuunipuolustuksen keskus. Toistuvat sairaskierteet, flunssat ja väsymys ovat myös kehomme hälytysmerkkejä. Tasapainoa voidaan saada aikaan oikeanlaisella ruokavaliolla, yrtti/vitamiini/hivenaineilla. Pitkittyneet oireet on hyvä selvittää lääkärin vastaanotolla.

Intuitiivisen hoitamisen tavoitteena on tuoda jokaiselle enemmän rakkautta ja iloa. Parannusta voidaan antaa kaikkeen ja kaikille. Tämä tapahtuu mm. purkamalla erityisesti menneisyydessä syntyneitä tunnelukkoja ja erilaisia ajatus-, uskomus- ja käyttäytymismalleja, jotka aiheuttavat meille alakuloisuutta ja jopa sairastuttavat kehojamme. Hoidoissa tunnelma on lempeä, hyväksyvä ja myötätuntoinen. Hoito rentouttaa ja tasapainottaa sekä lisää ymmärrystä itseä ja omaa elämää kohtaan.

Tie muutokseen ohjauksessa käytetään erilaisia itsetutkiskelun tekniikoita ja työkaluja sekä NLP-tekniikoita. Näitä käyttäen voi tulla yhä selkeämmin tietoiseksi omasta tilanteestaan ja asioista, joihin tahtoo tai tarvitsee muutosta. Pitkään jatkuessaan negatiivinen kuormitus voi altistaa masennukselle, joka on hyvä tunnistaa. Jos tarvitset muutosta, on aika pysähtyä ja selkeyttää tämän hetken elämäntilanteesi. Elämä on valintoja. Risteyksissä on aina käännyttävä johonkin suuntaan. Muutos ei ole aina mieluinen. Elämä heittää eteesi tilanteita, jotka pakottavat muuttumaan kivun kautta. Vaihtoehdot ovat: muutu, muuta tai sopeudu. Muutos on kasvunpaikka. "Se, mitä emme pysty kohtaamaan, etsiytyy eteemme joka tapauksessa" (John Trudell)

Elämäsi unelmakartta-ohjaus on tapa hallita ja ohjata omaa elämäänsä haluamaansa suuntaan. Voit manifestoida elämääsi haluamiasi asioita. Unelmakartan toimivuus perustuu siihen, että mihin keskität (tässä tapauksessa) ajatusenergiaasi, se lisääntyy elämässäsi. Vanha viisaus "sitä saa mitä tilaa" pitää paikkansa. Kutsumme tietämättämme usein elämäämme negatiivisia asioita, vaikka samaa tekniikkaa voisi käyttää myös positiivisen kutsumiseen. Teemme yhdessä Sinulle unelmiesi "aarrekartan", jonka saat matkaasi. Ota mukaan inspiroivia kuvia esim. netistä / lehdistä, kynät, liima ja kartonki ovat valmiina (annan tarkemmat ohjeet aikaa varatessasi). Pian olet lähempänä unelmiasi.

Kundalini/Gold Reiki hoidoissa ei käytetä perinteisiä Reikissä käytettäviä symboleja eikä monimutkaisia rituaaleja. Pelkkä käsien laittaminen hoidettavan päälle eri kohtiin riittää. Kundalini Reikin kehittäjä on maailmankuulu Ole Gabrielsen. Nämä energiat ovat hyviä, hoitavia, puhtaita ja kauniita. Hoidossa asiakas istuu mukavasti tuolilla tai on hierontapöydällä selällään sekä kyljellään. Virtauksen käynnistyttyä hoitamisen aktiivinen vaihe kestää muutamia minuutteja yhdessä kohtaa. Energia hoitaa fyysistä, henkistä ja eteeristä kehoa. Mennyttä, nykyistä, tulevaa. Reikivoima muuntaa negatiivista positiiviseksi ja se auttaa myös suojautumaan muiden kielteisiltä energioilta. Energiakanavat avataan ja chakrat puhdistetaan tukoksista. Hoitojen myötä tulee tietoisemmaksi ja luovemmaksi oman elämänsä laadun suhteen. Oma opettaja mestarini on saanut vihkimyksensä suoraan Ole Gabrielsenilta.
Luontaisterapeutti ei ole lääkäri, eikä tee diagnoosia.

Luontaishoitojen päämäärä on helpottaa hoidettavan olotilaa sekä ennaltaehkäistä sairauksien syntymistä, ei korvata lääke- tai lääketieteellistä hoitoa.Kontraindikaatiot eli vasta-aiheet , jolloin hierontaa ei suositella. Näitä ovat mm:

-flunssa, kuume, aktiiviset ihoinfektiot (haavat,ruusu,märkärupi), tarttuvat ihotaudit (bakteerin, sienen tai viruksen aiheuttamat) esim. herpes, syylä, jalkasieni). Psoriasis ei tartu. Akuutit tulehdukset (limapussin=bursiitin tai luukalvon tulehdus), ihosairaudet, sädehoito, tuoreet vammat (venähdys, revähdys jne), sydän-ja verisuonisairaudet, syvät laskimotukokset, suonikohjut, kasvaimet, keskushermostoperäiset sairaudet (huomioitava spastisuus ja ihon tunto), hemofilia, olennaisesti huonontunut verenkierto raajoissa. Alkoholin / huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena oleminen tai krapula.

Jos olet epävarma, kysy aina etukäteen hoitavalta lääkäriltäsi.

Voit varmistaa myös hierojaltasi ajanvarauksen yhteydessä oletko tarpeeksi toipunut esim. jostain tartuntataudista.